Warning: A non-numeric value encountered in /home/elementarydesign.nl/public_html/ZZPer-Drechtsteden/site/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5480

ZZP’er Drechtsteden wordt groot!

 

In juli 2015 is het officieel geworden: ZZP’er Drechtsteden heeft in zijn jonge bestaan een nieuwe stap gemaakt. Een stap naar volwassenheid door te formaliseren in een stichting met een volwaardig bestuur. De eerste bijeenkomst binnen deze nieuwe status was op 28 mei 2015 op locatie Sliedrecht van Bedrijvencentrum Drechtsteden en inmiddels staat de derde bijeenkomst alweer gepland op dinsdag 9 februari bij Welkom op het Werk in Hendrik-Ido-Ambacht.

Blijvertje

Huidig voorzitter Peter de Korte is gepast trots op het feit dat het twee jaar geleden gestarte project Zzp’er in Beeld zo’n volwaardige status heeft kunnen behalen: ‘Wij zijn een van de weinige soortgelijke initiatieven in Nederland die zo actief en professioneel doorpakken. Dat lukt doordat wij ons als groep energiek inzetten en doeltreffende communicatiemiddelen inzetten zoals de bijeenkomsten, onze website, Twitter en LinkedIn. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat dit initiatief een succesvol blijvertje is! En dat niet in het minst door het formeren van een fris bestuur. Dit bestaat nu uit penningmeester Bram Waleboer, secretaris Marijke van der Pluijm en Dimphi van Amen voor communicatie en events. Jan Veth en Albert Blom (tevens vice voorzitter) behartigen de algemene zaken. Zelf heb ik het voorzitterschap op mij genomen.’ Nieuwkomer Jan Veth is ten volle overtuigd van het nut van ZZP’er Drechtsteden: ‘Ik heb gekozen om plaats te nemen als algemeen bestuurslid, omdat ik aan den lijve heb ondervonden hoe het is om er niet bij te horen als eenmanszaak of zelfstandige professional. En ik ben duidelijk van mening dat dit anders kan en moet. En daar zal deze stichting een duidelijke bijdrage in hebben.’

Enthousiaste gemeenten

De gemeenten Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht hebben de formalisatie ondersteunt met een financiële bijdrage. Zij vinden het een terechte erkenning voor de zzp’er. Bedrijvencontactfunctionairs Esther Smit van de gemeente Sliedrecht verwoordt het vertrouwen dat de drie gemeenten hebben: ‘Als ik de chemie en energie zie kan het alleen maar goed gaan. Nu zijn er alleen nog de netwerkbijeenkomsten waar we als gemeente vanzelfsprekend altijd aanwezig zijn. Waarover we al eens hebben gefilosofeerd, is dat het ook heel waardevol kan zijn als er uiteindelijk ook een overlegstructuur ontstaat. Dus contact op reguliere basis tussen gemeente en een afvaardiging van Zzp’er Drechtsteden. Daar liggen kansen!’

Met andere gemeenten in de Drechtsteden zijn gesprekken geweest. Zij ondersteunen en promoten het initiatief ook van harte. Alleen in 2015 zijn er al 800 nieuwe Zelfstandige Professionals ingeschreven bij de KVK in de Drechtsteden.

Laagdrempelige omgeving

Inmiddels heeft Zzp’er Drechtsteden al meerdere bijeenkomsten achter de rug met gemiddeld 40 deelnemers per avond. Dimphi van Amen: ‘We willen graag een laagdrempelige omgeving zijn waar we kunnen voorzien in de behoeften van de zzp’er en waar we hen bovenal met elkaar in verbinding kunnen brengen. Want daar ligt ook de kracht van het verenigd zijn als zzp’er. Je vindt elkaar makkelijker en kan dus ook eenvoudiger de samenwerking aangaan en met elkaar staan voor een zaak. We organiseren nu zes bijeenkomsten per jaar met gastsprekers en de mogelijk om te netwerken.’

Informatie

De toegang voor de bijeenkomsten bedraagt 20 euro of je sluit een lidmaatschap af van 75 euro voor zes bijeenkomsten. Aanvullende informatie over Zzp’er Drechtsteden is te vinden op www.zzperdrechtsteden.nl.


 

P E R S B E R I C H T44

Tweede Car Speeddate Event opnieuw succes

ALBLASSERDAM – Woensdagavond 9 december jl. organiseerde Businessclub De Loopplank en ZZP’er Drechtsteden bij gastheer Ford Wensveen voor de tweede keer dit zakelijke speeddate event. Deelnemers waren unaniem in hun reactie na afloop: een efficiënte en waardevolle manier van netwerken in een gezellige en ludieke setting.

Origineel

Speeddaten is een manier van netwerken om in een korte tijd verschillende contacten te leggen. De originele en intieme setting waarvoor in dit geval is gekozen en waarbij de gesprekken één-op-één in een auto worden gevoerd, zorgt voor meer focus en persoonlijke aandacht. Zo’n dertig deelnemers hebben dit op deze avond ondervonden. De deelnemers kwamen uit uiteenlopende branches en grootte qua bedrijf. Dit droeg bij aan een goede mix van gesprekken.

 Geslaagd

Het ‘daten’ in de diverse modellen in de showroom van Ford Wensveen sloeg bij alle deelnemers – net als vorig jaar – bijzonder aan. Enthousiaste reacties over de effectiviteit van het speeddaten en de wijze waarop kon worden gedaan. De eerste aanmeldingen voor volgend jaar zijn al binnen. Businessclub De Loopplank, ZZP’er Drechtsteden en Ford Wensveen zullen de goede samenwerking voortzetten en in december 2016 opnieuw met dit Car Speeddate Event terugkeren.